Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Календар активности за спровођење завршног испита 2023/2024. 

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2023/2024. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2024/2025. годину можете преузети овде .

Завршни испит на крају основног образовања и васпитања 

у школској 2023/2024. години

     Пријава ученика за Завршни испит у школској 2023/2024. години траје од 1. 12. до 29. 12. 2023. године. У презентацији коју можете преузети овде, пронаћи ћете упутства о подношењу пријава ученика.  

Нови правилник о упису ученика у средњу школу 2022. године

    Поштовани ученици, родитељи и наставници, на следећем линку се налази нови правилник о упису у средњу школу. Преузмите правилник: ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ

Промоције средњих школа 2022. године - Професионална оријентација

 

Машинска техничка школа "14. октобар"    

    У четвртак, 10. 3. 2022. године, нашу школу су посетили наставници и ученици средње Машинске школе из Краљева. Присутним ученицима и родитељима, професори и ученице су промовисали образовне профиле које школа нуди, информисали о начину реализације наставе. Велику пажњу присутних је изазвала видео презентација школе и разговор о дуалним смеровима, који ученицима пружају свеобухватну припрему за тржиште рада. Све информације о школи можете видети на сајту Машинске школе: http://www.mtskv.edu.rs/portfolioupis.html и њиховој фејсбук страници: Машинска Техничка Школа Краљево .

                                                                     Педагог школе,

                                                                     Ана Милановић

 

Гимназија 

    У среду, 16. 3. 2022. године, нашу школу су посетили наставници Гимназије како би промовисали свој рад. Наставници су са ученицима разговарали о начину реализације припремне наставе за полагање пријемног испита у овој средњој школи. Ученици су имали прилику да разговарају о наставним, ваннаставним активностима које нуди Гимназија као и о актуелним образовним профилима у овој уписној години. Све додатне информације у вези са припремном наставом за полагање пријемних испита за специјализована одељења и уписом ове школе можете потражити на страници Гимназије:

https://www.gimnazijakraljevo.com/ .

                                                                      Педагог школе,

                                                                     Ана Милановић

 

Шумарска школа и ГИР 

 

    Дана 23. 3. 2022. у оквиру пројекта ПО, девет ученика осмог разреда наше школе је са наставницом Технике и технологије, Анком Драгићевић, а у сарадњи са Šumarska škola Kraljevo , посетило фабрику намештаја ГИР.
    Ученицима је прво, од стране професора Петра Вучетића, представљен образовни профил - Оператер за израду намештаја. Затим су обишли фабрику и видели комплетан процес производње намештаја, од обраде трупаца до добијања финалног производа, као и процес добијања пелета.
                                                                     Наставник ТИТ-а,
                                                                     Анка Драгићевић
 

Медицинска школа  

    У уторак 29. 3. 2022. године у нашој школи je одржана промоција Медицинске школе из Краљева. Сви заинтересовани ученици 8. разреда имали су прилике да чују и посредством промотивних филмова виде како Медицинска школа живи и ради. Наставници Весна Божовић и Александар Думић су уз видео презентацију промовисали образовне профиле ове школе, говорили о функционисању практичне наставе као и о знањима и вештинама које ће добити њеним завршетком. Са осмацима су своје искуство поделили и ученици образовних профила: физиотерапеутски техничар, медицинска сестра - техничар. Посебно смо поносни на нашу бившу ученицу Тијану Матковић која је присуствовала презентацији школе и својим млађим другарима изнела своје позитивно искуство током школовања.

    Сви они који нису могли да присуствују промоцији Медицинске школе информације у вези са уписом могу да потраже на сајту https://www.medinkv.edu.rs/ .

                                                                                                                             Педагог школе,

                                                                                                                            Ана Милановић

Календар активности за спровођење завршног испита 2021/2022. 

Календар активности за спровођење завршног испита на крају основног образовања и васпитања за школску 2021/2022. годину и пријемног испита и уписа ученика у средњу школу за школску 2022/2023. годину можете преузети овде.

Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе.

 

Конкурс за упис ученика у први разред средње школе у Републици Србији за школску 2021/2022. годину, за школе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе можете да преузмете са следећег линка.

Правилник о упису ученика у средњу школу 2020. године

    Поштовани ученици, родитељи и наставници, на следећем линку се налази нови правилник о упису у средњу школу.    Преузмите ПРАВИЛНИК О УПИСУ УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ којим се утврђују: мерила и поступак за утврђивање редоследа кандидата за упис у средњу школу (у даљем тексту: школа), садржина, време, место и начин полагања пријемног испита, вредновање учешћа ученика осмог разреда на такмичењима и врсте такмичења чија се места вреднују, упис у школу под повољнијим условима ради постизања пуне равноправности и друга питања везана за упис у школу.