Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Међународни дан детета 2019. 

   Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави 20. новембра. Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана. Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету.         

   Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају. Дечија права су утврђена Конвенцијом о правима детета, коју су ратификовале 193 земље, а основни принципи су право на живот, опстанак и развој, најбољи интерес детета, право на партиципацију као и право на недискриминацију.

    Ове године су ученици петог разреда на часовима грађанског васпитања, а у сарадњи са наставником верске наставе Александром Јовићем, обележили Светски дан детета кроз причу о годишњици усвајања Конвенције о дечијим правима, радионице и пројекцију филма Права.
Поводом Светског дана детета планиране су радионице Ученичког парламента са ученицима млађих разреда.

   Ученици млађих разреда обележили су овај значајан дан кроз игру, смех и музику.

 

Међународни дан детета 2019.

   Сва деца света

    Уторак, 20. новембар 2018. посвећен је деци. Наставница енглеског језика Александра Славковић обележила је Дан детета реализујући радионицу "Сва деца света" са ученицима првог разреда.

Дан детета 2018.