Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.
 
УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ЗА 2024/2025. ГОДИНУ
 
     Упис у први разред за школску 2024/25. годину почиње 1. априла 2024. године. Упис и заказивање термина за тестирање деце се и ове године обавља електронски преко е-управе  (https://euprava.gov.rs).
     Родитељима ће за електронско заказивање термина за тестирање и упис детета у први разред, апликација еЗаказивање бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године.
     Министарство просвете, обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон: 0117350 557.
     Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, из неког разлога се не сналази, или не успева да закаже термин електронски, може се јавити школи на телефон 036359 660 или доћи лично у школу. Овлашћено лице за упис у први разред ће у име родитеља електронски заказати термин за тестирање детета. У овом случају потребно је припремити јединствен матични број родитеља и детета.
     Упис деце у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године. У истом термину, педагог школе ће извршити тестирање детета.
Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ни један документ у папирном облику. Школа по службеној дужности, електронским путем, прибавља податке из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта, здравственог информационог система, као и податак о похађању припремног предшколског програма (посредством ЈОБ-а). Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара, или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.
 
Добро дошли у ОШ "ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“!

 ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА УПИС ДЕТЕТА ВАН ПОДРУЧЈА ШКОЛЕ У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ

 

   У складу са чланом 22. Закона о основама система образовања и васпитања и чланом 55. Закона о основном образовању и васпитању, јединица локалне самоуправе води евиденцију и обавештава школу и родитеље, односно друге законске заступнике, о деци која треба да се упишу у први разред основне школе најкасније до краја фебруара текуће године за наредну школску годину.
   Евидентирање деце врши се у Одељењу друштвених делатности Градске управе. Уколико родитељ, односно други законски заступник, жели да упише дете ван подручја школе којој дете припада према месту становања, мора да поднесе захтев изабраној школи. Родитељ, односно други законски заступник, може да изабере школу у коју ће да упише дете подношењем захтева изабраној школи најкасније до 1. фебруара текуће календарске године у којој се врши упис.
  Захтеви за сагласност се могу преузети овде или у одељењу друштвених делатности Градске управе (зграда Градске управе, први улаз, III спрат, соба 308 А). Захтев за сагласност се подноси у два примерка. Подношење захтева се врши сваког радног дана у секретаријату школе од 8:00 до 13:00 часова.
   Школа ће родитеље обавестити о одлуци по њиховом захтеву за упис детета ван подручја школе у што краћем року.
   Упис деце у први разред школске 2024/2025. године вршиће се од 1. априла 2024. године.

   Добро дошли у ОШ "ЧИБУКОВАЧКИ ПАРТИЗАНИ“!

 ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

Катарина Здравковић

За родитеље будућих првака!

    Поштовани родитељи будућих првака,

Представљамо презентацију коју је за вас припремио педагог школе, Ана Милановић. Циљ презентације јесте да вам пружи корисне савете приликом припреме вашег детета за полазак у први разред.

Припрема деце за полазак у школу 2020. године...