Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Екскурзије 2017/2018.

    

    Ученици првог разреда са учитељима Бојаном Радибратовићем, Миланом Алексићем и учитељицом Драганом Ђоковић, 28. септембра 2017, обишли су Соко Бању и Озрен.

 

    Ученици другог разреда са учитељицама Слађаном Дугалић, Тамаром Милорадовић и Драгицом Станковић, 28. септембра 2017, обишли су манастир Манасију задужбину деспота Стефана Лазаревића из XV века. Након тога посетили су Природњачки центар Србије и Дино парк у Свилајнцу.

    Ученици трећег разреда са учитељицама Горицом Вељковић, Зденком Крсмановић и Весном Рајевић, 28. септембра 2017, упознали су Београд возећи се туристичким аутобусом за панорамско разгледање града. Након упознавања са архитектуром града и начином живота Београђана, посетили су Зоолошки врт разгледајући животиње које до сада нису могли видети у природној величини.

    Ученици четвртог разреда са учитељицама Јеленом Величанин, Борјанком Дебељак, Славицом Јанковић и наставником верске наставе Владимиром Грујићем, 28. септембра 2017. год, обишли су манастире Студеницу, задужбину Стефана Немање из XII века и Жичу, задужбину Стефана Првовенчаног из XIII века.

    Ученици петог разреда са разредним старешинама Драганом Недељковић, Биљаном Љубичић, Душицом Поповић и Александром Славковић, 22. септембра 2017. год, посетили су Крушевац, средњевековну Крушевачку тврђаву и цркву Лазарицу. У Нишу су посетили Чегар и Ћеле кулу. Археолошко налазиште Медијана је посећено на путу за Нишку Бању.

    Ученици шестог разреда са разредним старешинама Сањом Чамагић, Сашом Мартићем и Андријаном Чурлић, 22. септембра 2017, обишли су средњевековни манастир Љубостињу, задужбину кнегиње Милице. Наставили су путовање ка Крушевцу, где су након обиласка локалитета слушали предавање о Лазаревом граду, цркви Лазарици, самом кнезу Лазару и одласку српске војске у бој на Косово. Након тога учениници су посетили манастире Ресаву, задужбину кнеза Лазара и Манасију, задужбину деспота Стефана Лазаревића. На крају путовања посетили су Природњачки центар Србије и Дино парк у Свилајнцу.

    Ученици седмог разреда са разредним старешинама Биљаном Хаџиахметовић, Снежаном Поњавић и Анком Драгићевић обишли су Тару, Перућац, Бајину Башту, Тршић, Ваљево и Бранковину у току дводневне екскурзије.

    Ученици осмог разреда са разредним старешинама Љубишом Вељковићем, Аном Максимовић и Јеленом Думић, у периоду од 19. до 21. октобра 2017, обишли су: Авалски торањ и Споменик незнаном јунаку на Авали, Музеј Николе Тесле и Музеј ваздухопловства, манастир Хопово на Фрушкој гори, Сремске Карловце, Нови Сад, Петроварадин, Суботицу, Палић, манастир Крушедол, Текериш и Шабац.