Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ПОШТОВАЊЕ, ПРИЈАТЕЉСТВО И ИЗУЗЕТНОСТ

   Олимпијске вредностиОлимпијске вредности Данa 22.9.2023. у оквиру Сајма спорта, у организацији Олимпијског комитета Србије и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, одржан је семинар за наставнике под називом „Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност”. Семинар су отворили генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и помоћник министра просвете др Милан Пашић, а у практичном делу, на штанду Олимпијског комитета Србије, присутнима су се обратили потпредседник ОКС Жарко Зечевић и министарка просвете Славица Ђукић-Дејановић.

     Наша школа је једна од изабраних у Србији које ће у наредном периоду, у оквиру својих активности са ученицима четвртог и петог разреда, промовисати олимпијске вредности. Почетној обуци присуствовали су: директор школе Катарина Здравковић, наставник физичког и здравственог васпитања Срећко Костић и учитељица четвртог разреда Драгица Станковић. Учесници обуке су имали прилику да се упознају са планом активности у оквиру програма Олимпијског образовања, као и различитим дигиталним ресурсима међу којима се посебно истичу Виртуелни олимпијски музеј, мобилна апликација „TreninGO“ Олимпијског комитета Србије, као и специјално креирани интерактивни едукативни постери.

 

ОЛИМПИЈСКИ ДАН

     У оквиру пилот пројекта Олимпијског комитета Србије "Промоција олимпијских вредности: поштовање, пријатељство и изузетност", наша школа је 14. 11. 2023. успешно реализовала тематски дан под називом Олимпијски дан. Тематски дан су организовале учитељице 4. разреда Марина Златић, Ивана Милановић и Драгица Станковић у сарадњи са наставницима физичког и здравственог васпитања Иваном Делевић, Срећком Костићем и Марком Луковићем.

     Прва активност била је сараднички час ученика 4. и 5. разреда. На спортском терену у школском дворишту припремљен је полигон препрека. Ученици су се такмичили у савладавању седам препрека у низу. Најуспешнији учесници су награђени похвалницама.
     Учитељице и ученици четвртог разреда су наставили са реализацијом Олимпијског дана кроз часове српског језика, математике и ликовне културе. Ученици су учешћем у многобројним активности указали на значај вредности попут: поштовања, пријатељства, сарадње, јединства тела, ума и духа, толеранције, доследности, упорности и изузетности.
Олимпијски дан у нашој школи није био само дан спорта, већ и дан обогаћен кроз тимску сарадњу, едукацију и креативност.