Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Мошо, пчелино чедо

    Ученици и учитељице другог и четвртог разреда, 11. септембра 2017. год, посетили су Народну библиотеку „Стефан Првовенчани“. Погледали су изложбу Мошо, пчелино чедо посвећену дечијем песнику Мошу Одаловићу, овогодишњем добитнику Жичке хрисовуље.  Након студијског вођења кроз изложбу, које је организовала мр Ана Гвозденовић, деца су у инспиративном окружењу песничких и других остварења Моша Одаловића и сама била потакнута на игру маште и стварања. 

Деца на извору здравља

     Дана 14. 4. 2018. године, шест ученика 4/2 са учитељицом Борјанком Дебељак учествовали су у пројекту "Деца на извору здравља" у организацији Града Краљева и домаћинства Оаза мира у власништву Горана Вукићевића. Деца су се такмичила у спортским дисциплинама и ликовном стваралаштву, а пред полазак су награђени дипломама. 

    Дана 15. 4. 2018. године, учитељица Весна Рајевић и ученици 3/3 такође су посетили Оазу мира, учествовали у радионицама и провели пријатан дан у природи.

Оаза мира

Посета Шумарској школи

     Ученици 8. разреда у пратњи нставника Владана Алексића и Снежане Поњавић и ученици Ракетне секције у пратњи наставнице Биљане Љубичић су 19.10.2018. године присуствовали манифестацији поводом Дана Шумарске школе. Програмом манифестације биле су обухваћене изложба у Школском музеју за ловство и риболовство, изложбе у просторијама школе  и разне демонстрације рада машина као и  израда цветних аранжмана .   

Будући ђаци прваци у посети нашој школи      

    Дана 18. 4. 2019. наша школа је угостила децу предшколске групе из вртића "Невен" и "Ратарска капија". Овај вид сарадње постоји дуги низ година. Деца у пратњи својих васпитача долазе у нашу школу како би се упознала са окружењем и садржајима школе.

   Учитељице 4. разреда Горица, Зденка и Весна, уз подршку колега из школе, организовали су креативне радионице за будуће прваке. Ученици ИВ разреда потрудили су се да предшколцима омогуће угодан и занимљив боравак. Након радионица предшколци су обишли школу и посетили библиотеку и продужени боравак. На крају дружења понели су за успомену своје рукотворине, беџеве и дарове које им је школа припремила. Договорено је да нас будући прваци поново посете 25. 4. 2019. током Васкршњег вашара који школа традиционално организује сваке године. Захваљујемо се нашим најмлађим гостима као и њиховим васпитачицама на посети и дивном дружењу.

   Дан отворених врата у Медицинској школи 

     У суботу, 20. 4. 2019. организован је дан отворених врата у Медицинској школи у Краљеву. Наши осмаци, који су заинтересовани за упис у ову школу, у пратњи наставница Снежане Поњавић и Биљане Дебељак-Хаџиахметовић, посетили су ову школу и упознали се са начином рада и смеровима које ће ове године уписивати.

Посета конфекцији  "Елипса"  

    Дана 8. 5. 2019. године, ученице наше школе су у пратњи наставника Владана Алексића и Анке Драгићевић посетиле конфекцију „ЕЛИПСА“, а у оквиру реализације пројекта „Дан девојчица“ и професионалне оријентације ученика. 
У пратњи власника обишли су ову конфекцију и том приликом се упознале са комплетним процесом производње од кројења, шивења, пеглања и складиштења готовог производа. Ученице су имале прилике и да питају домаћине све шта их је интересовало у вези са процесом производње.