Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Проблеми младих - Угледни час верске наставе и грађанског васпитања

У ОШ "Чибуковачки партизани" Краљево, одржан је заједнички угледни час Верске наставе и Грађанског васпитања са темом "Проблеми младих са религијског и грађанског аспекта". 

 

Овакав вид часа плод је изузетно добре сарадње наставника Верске наставе Александра Јовића и наставника Грађанског васпитања Јелене Драгићевић, који веома често одржавају заједничку наставу.

 

Први део часа био је посвећен приближавању Верске наставе и Грађанског васпитања. Ово је био неки вид презентације ова два предмета, где су ученици налазили сличности између ова два предмета тј. налазили су поље интересовања које спајају ова два предмета.

 

Ученици су на претходним часовима добили задатке, које су у оквиру група урадили. Полазници Грађанског васпитања су се бавили дечијим и људским правима као и дискриминацијом, а ученици Верске наставе су се бавили тумачењем Десет Божијих заповести, хришћанским врлинама и цитатима из Светог Писма где се Господ Исус Христос обраћа својим ученицима. Након излагања ученици су дошли до закључка да су најчешћи проблеми младих данас губитак комуникације са родитељима, дискриминација у друштву, пороци као и губитак оних вредности којима треба да тежимо.
Даљи ток часа био је посвећен  предлозима на који начин решити те проблеме.

Час је завршен гледањем краткометражног филма који младима данас даје упутства како да се носе са проблемима које погађају младог човека.

 

Треба напоменути да су овом часу присуствовали и наставници корелативних предмета који су дали високу оцену оваквом виду ангажмана ученика ова два предмета.

Галерија слика