Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

РЕЦИКЛИРАЈ - ПРОФИТИРАЈ

 

   У оквиру пројекта "ФинПис", а под називом "Рециклирај - Профитирај" у четвртак 31. 10. од 12 до 13 часова, организована је продајна изложба ученичких радова. Ученици петог и шестог разреда су овом приликом продавали употребне и украсне предмете које су сами израдили од рециклажног материјала.

РЕЦИКЛИРАМ, ЧУВАМ ПЛАНЕТУ

   Министарство просвете, науке и технолошког развоја од школске 2017/2018. покренуло је Пилот-пројекат „Укључивање финансијског описмењавања у систем образовања и васпитања Републике Србије“ - ФинПис.
ФинПис представља подстрек развоју и популаризацији финансијског описмењавања деце од најранијег узраста.
   У циљу оспособљавања ученика за управљање ресурсима, током септембра и октобра 2019. године, учитељице и ученици млађих разреда, 1/2, 3/2, 4/3 као и ученици из продуженог боравка, реализовали су радионице чија је тема била „Рециклирам, чувам планету“.
   Ученици 3/2 су посматрањем и опипавањем предмета одређивали својства материјала: тврдо - меко, провидно-непровидно, храпаво-глатко. Обликовали су једноставне фигуре од меког материјала, сами или уз помоћ учитељице и цртали су плакат на тему рециклаже.
   Ученици 4/3 су, вођени инструкцијама Данијеле Крстић, спајали вештачке и природне материјале и креирали нове украсне предмете. У циљу развијања вештина управљања добрима, као и развијања осећаја за предузетништво, подршку ученицима пружиле су и њихове маме.
   Део радова, као што су торбице, футроле за телефоне, држачи за оловке, био је на продајној изложби коју су организовали ученици петог и шестог разреда.