Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2018/2019

    Дечја недеља је ове године била прилика да се скрене пажња најширој јавности на проблем насиља над децом. У том светлу, овогодишња Дечја недеља је одржана под слоганом: "МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО - за одрастање без насиља".

У нашој школи обележена је многобројним активностима под слоганом: "КО СА КЊИГОМ ЦЕО ДАН ДРУГУЈЕ, ТАЈ НАСИЉЕ ЗНАЊЕМ ПОБЕЂУЈЕ".

1. 10. 2018. Размена играчака

2. 10. 2018. Трка за срећније детињство

3. 10. 2018. Мали сајам спорта

3. 10. 2018. Песник Милоје Радовић најмлађим ђацима

3. 10. 2018. Посета Шумарској школи

4. 10. 2018. Школски маскенбал

5. 10. 2018. Маскенбал на нивоу града Краљева

5. 10. 2018. Трка за срећније детињство

ДЕЧЈА НЕДЕЉА 2017/2018 

    Дечја недеља је ове године одржана под слоганом Градимо мостове међу генерацијама - За радост сваког детета. У нашој школи организоване су бројне активности у циљу подизања свести о остваривању права детета на развој испуњен љубављу, разумевањем и поштовањем.

    У понедељак, 2. октобра 2017. године, први школски час започет је подсећањем на садржаје Конвенције о правима детета.

   У одељењима II/1, II/2 и II/3 реализоване су луткарске радионице у којима су ученици са својим родитељима и бакама правили играчке за школску изложбу. 

    Уторак, 3.октобар 2017. године, обележен је активношћу под називом Дете детету. Ученици млађих разреда размењивали су унапред припремљене поклоне и ужину са својим другарима. Циљ активности био је подстицање хуманости и сарадње међу ученицима.

    Писањем лепих мисли и порука намењених неком ко нам је драг, обележен је још један дан Дечје недеље, 4. октобар 2017. године. Носиоци ових активности били су учитељи и ученици млађих разреда.

    У четвртак, 5. октобра 2017. године, организоване су бројне активности. Црвени крст посетио је прваке наше школе и улепшао им дан поделом пакетића.

    Одржана је квалификациона трка под називом Трка за срећније детињство, на основу које су одабрани најбржи ученици који ће представљати школу на завршној трци на Атлетском стадиону.

    Хол школе оплемењен је поставком маштовитих дечијих рукотворина. Ученици су са пуно труда и стрпљења самостално или уз помоћ родитеља и учитеља направили играчке које су изложене у холу школе. Носиоци ове активности били су учитељи и ученици од I до IV разреда. 

    Овај дан употпунили су млади музичари из удружења Рок планета одржавши мини концерт у дворишту школе. Ова манифестација организована је у оквиру пројекта Гитаром кроз школе који за циљ има промовисање рок музике као и урбане културе међу децом и омладином. 

    Петак, 6. октобар 2017. године, обележило је шаренило идеја, маски и маштовитих креација. У фискултурној сали школе организован је маскенбал на тему Моји пријатељи разних генерација. Ученици млађих разреда дефиловали су и представљали се жирију који је међу њима изабрао представнике за Градски маскенбал.

    У завршници Дечје недеље, 9. октобра 2017. године, на Атлетском стадиону одржани су Градски маскенбал и Трка за срећније детињство у организацији Црвеног крста, Народне библиотеке Стефан Првовенчани и Краљевачког друштва учитеља.

    Ученици наше школе постигли су велики успех у трци и освојили вредне награде.

Алекса Стојановић I/1 (треће место)

Филип Терзић I/2 (прво место)

Вишња Стојчић I/2 (прво место)

Матеја Аксентијевић II/3 (друго место)

Валентина Ђурић III/1 (друго место)

Лана Ђорђевић III/2 (треће место)

Страхиња Планинчић IV/3 (прво место)

Врљановић Стеван VI/1 (друго место)

Богдана Стефановић VI/3 (треће место)

Нина Арсић VII/1 (треће место)

Вукашин Бишчић VIII/3 (друго место)